PAKIET Testów na nietolerancje pokarmowe składników odżywczych (Kod Metaboliczny 200) oraz konserwantów w żywności (Food Chemical Scan 21)
2 890,00 zł
Kod Metaboliczny 200 + badanie dodatków do żywności Food Chemical Scan 21.
Stosowanie zbyt dużej ilości dodatków do żywności jest szkodliwe dla zdrowia.
Producenci żywności mają obowiązek informowania o dodatkach stosowanych w danej żywności, jedynie poprzez umieszczenie na etykiecie nazwy dodatku. Niestety w przypadku pojawienia się już utrudniających życie objawów niepożądanych reakcji pokarmowych, samo ich leczenie nie przyniesie pożądanych efektów, ale może wręcz okazać się szkodliwe.
Dlaczego warto wykonać test na nietolerancje pokarmowe (testy na nietolerancje pokarmowe)?
- Zapewnij sobie doskonałe odżywianie – Nawet zdrowa i prawidłowo zbilansowana dieta może się okazać dla nas nieodpowiednia, jeżeli choćby jeden ze składników posiłku wywołuje niepożądaną reakcję układu odpornościowego.
- Dieta eliminacyjna dla profesjonalistów – Jeżeli nie wyeliminujesz tego czynnika możesz mieć problem z metabolizowaniem tłuszczów, węglowodanów czy białek. Twoje mięśnie będą funkcjonować na deficycie. Nie pomoże Ci dieta ketogeniczna.
- Popraw swoje wyniki i samopoczucie – Chcesz mieć doskonałe wyniki sportowe, perfekcyjną budowę ciała i maksymalną wydolność organizmu, musisz wyeliminować wszystko, co może zaburzać Twoje procesy metaboliczne.
Jeśli cierpisz z powodu:
- zaparć i wzdęć,
- bólu kości i stawów,
- migreny lub depresji,
- problemów z koncentracją,
- poszarzałej i pomarszczonej skóry,
- problemów ze strony przewodu pokarmowego,
- obrzęków i zmian skórnych,
- zaburzeń hormonalnych.
Odpowiada ona za choroby takie jak:
- nadwaga i otyłość,
- przewlekłe zmęczenie i depresja,
- przedwczesne starzenie się,
- nowotwory piersi, jelita grubego, prostaty,
- choroba wieńcowa,
- miażdżyca,
- nadciśnienie,
- cukrzyca,
- łuszczyca i inne choroby skóry,
- migreny i inne choroby układu nerwowego,
- choroby jelit i inne choroby przewodu pokarmowego,
- zaburzenia hormonalne i choroby tarczycy.
Punktem wyjścia do profilaktyki i leczenia tych schorzeń jest ustalenie co możemy jeść, a czego musimy unikać.
Zacznij od tego by przeanalizować jak się czujesz. Czy dokuczają Ci takie choroby czy dolegliwości jak:
- Rak, wysypka, bóle brzucha, nadpobudliwość, uczulenie na światło, zaburzenia płodności, zaburzenia funkcji wątroby i tarczycy, niszczy serce – możliwa przyczyna – (E127- Erytrozyna) – konserwowane wiśnie, czereśnie, koktajle owocowe, herbatniki, ciasto biszkoptowe, lukrowane wiśnie, osłonki na kiełbasy
- Rak, astma, pokrzywka, podrażnienie żołądka – możliwa przyczyna – (E211 – Benzoesan sodu) – gotowe zupy, sosy, dipy, konserwy, przetwory owocowe i warzywne, napoje gazowane
- Wysypka, pokrzywka, katar sienny, astma – możliwa przyczyna – (E414 – Guma arabska) – wyroby cukiernicze zwłaszcza kakaowe i czekoladowe, galaretki i polewy, guma do żucia, napoje bezalkoholowe, piwo, żywność bezglutenowa oparta na zbożach, żywność dla niemowląt
- Podrażnienia przewodu pokarmowego – możliwa przyczyna -(E954 Sacharyna) – słodziki, napoje dla diabetyków
- Demineralizacja kości i zębów – możliwa przyczyna – (E338 – Kwas fosforowy) – coca cola, napoje energetyzujące, konserwy, sery, wędliny pakowane próżniowo
- Skórne zmiany alergiczne, astma – możliwa przyczyna – (E-142 Zieleń (S) brylantowa) – sosy, galaretki, lody, ciasta w proszku
- Rak – możliwa przyczyna – (E320 – Butylohydroksyanizol (BHE) – tłuszcze i produkty tłuszczowe
- Alergie i nowotwory – możliwa przyczyna – (E200 – Kwas sorbowy) – wyroby cukiernicze, lemoniada, chleb żytni, ciastka i pieczywo, pizza, skorupiaki, sok cytrynowy, wino, alkoholowy napój jabłkowy, zupy
- Obniżenie poziomu witamin, silne odczuwanie kaca, wzmożone objawy alergii i astmy – możliwa przyczyna – (E221 – Siarczyn sodu) – polepszacz do chleba
- Rak, zapalenie nerek, astma, bóle i zawroty głowy – możliwa przyczyna – (E249 – Azotyn potasu) – w peklowanych wędlinach i przetworach rybnych
- Wymioty, krwawienia z przewodu pokarmowego, uszkodzenia nerek, alergie, nadpobudliwość u dzieci – możliwa przyczyna – (E129 – Czerwień Alllura) – w żelkach, ciastkach, galaretkach, napojach i płatkach zbożowych
Jeśli wśród wymienionych objawów dostrzegasz te, które regularnie Ci dokuczają to znaczy, że dobrym rozwiązaniem jest wykonać nasze testy na nietolerancje pokarmowe konserwantów w żywności.
Co zawiera pakiet:
Kod Metaboliczny 200 to super czuły, laboratoryjny test nietolerancji pokarmowej. Jako jedyny spośród wszystkich dostępnych testów nietolerancji pokarmowej wykrywa wszelkie szkodliwe reakcje, jakie wywołują produkty spożywcze i pozwala na idealne dopasowanie składników pożywienia.
Jeśli obserwujesz u siebie jakiekolwiek symptomy nietolerancji pokarmowej, nie czekaj! Sprawdź jakich produktów musisz się wystrzegać i ciesz się zdrowiem!
Tylko wyeliminowanie produktów, które nam szkodzą i spożywanie tych, które są kompatybilne z naszym organizmem, dostarczają niezbędnych witamin i składników mineralnych, może znacząco odciążyć nasz układ odpornościowy.
Według najnowszych badań to nietolerancja pokarmowa, zwana też ukrytą alergią pokarmową, odpowiada za większość chorób przewlekłych (cywilizacyjnych).
Cytotoksyczny test z krwi wykrywa całe spektrum niepożądanych reakcji na 21 pokarmowych dodatków do żywności (testy na nietolerancje pokarmowe i opóźnioną alergię pokarmową), polecany jako uzupełnienie pokarmowych testów na nietolerancje pokarmowe.
- 21 najczęściej spożywanych w codziennej diecie dodatków zawartych w żywności przetworzonej, dzięki któremu możliwa jest identyfikacja wybranych dodatków do żywności przetworzonej, wywołujących niepożądaną reakcję organizmu,
- Pozwala na wdrożenie leczniczej diety eliminacyjno-rotacyjnej,
- Wskazany dla osób, często korzystających i spożywających wyroby przemysłu spożywczego,
- Wynik badania obejmuje również obszerną broszurę, która wyjaśnia zasady korzystania z wyników badania,
1. ZAMÓWIENIE
Wybierasz interesujące Cię badanie, zamawiasz i płacisz. Kurier dostarczy Ci zestaw pobraniowy wraz ze szczegółową instrukcją postępowania w ciągu 2 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty.
2. PRZYGOTOWANIE POJEMNIKA
Po otrzymaniu zestawu do przeprowadzenia testu, zabezpiecz otrzymany pojemnik chłodniczy według załączonej do paczki instrukcji.
3. REZERWACJA TERMINU
Wypełnij formularz zapisu i zaplanuj termin badania.
4. UMÓWIENIE POBRANIA
Umów się na pobranie krwi w najbliższej przychodni. Pamiętaj, że krew można wysłać od poniedziałku do środy.
5. UMÓWIENIE KURIERA
Umów kuriera po odbiór przesyłki.
6. POBRANIE I WYSYŁKA
Wykonaj pobranie krwi i odpowiednio przygotuj pojemnik do transportu według załączonej do paczki instrukcji. Przekaż przesyłkę kurierowi.
DARMOWA DOSTAWA:
tylko teraz dostawa na terenie całej Polski w cenie analizy!
Żywność przetworzona zawiera ogromne ilości konserwantów, barwników, emulgatorów i innych dodatków.
- Dowiedz się, które są szkodliwe dla Ciebie i wykonaj testy nietolerancji pokarmowej na konserwanty w żywności!
Popyt na żywność stale rośnie – wzrasta z roku na rok. Spowodowane jest to wzrostem ludności na świecie oraz zmniejszającym się obszarem uprawnym.
Czym jest dodatek do żywności?
- To substancja chemiczna, która w normalnych warunkach nie może być spożywana samodzielnie jako żywność, ani nie może być stosowana jako składnik żywności mimo potencjalnych wartości odżywczych [Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 16 grudnia 2008r. w sprawie dodatków do żywności, Dz. U. WE L 354/16.
Dodatkami do żywności nie są substancje:
- mające na celu nadanie potrawie/produktowi określonego smaku lub aromatu,
- - pełniące funkcję żywieniową (np. substytuty witamin czy minerałów),
- - celowo używane w przetwórstwie, które występują jako pozostałości,
- - które nie spełniają funkcji technologicznych w produkcie końcowym.
Czego powinniśmy się w takim razie obawiać?
Istnieje 5 grup substancji dodatkowych. Są to:- 1. barwniki, oznaczone numerami od E 100 do E 199,
- 2. substancje konserwujące i regulatory kwasowości, oznaczone numerami od E 200 do E 299,
- 3. przeciwutleniacze i synergenty, oznaczone numerami od E 300 do E 399,
- 4. substancje zagęszczające, stabilizujące, emulgujące, stosowane na powierzchnię wyrobów, wypełniające, oznaczone numerami od E 400 do E 499,
- 5. pozostałe substancje, oznaczone numerami powyżej E 500.
Tysiące osób wykonało już test nietolernacji pokarmowej Kod Metaboliczny.
Posłuchaj co mówią nasi Pacjenci
Dziękuję za Waszą pomoc i przesłane informacje. Dzięki Wam schudłam 21 kg w ciągu trzech miesięcy. W chwili obecnej ważę 60 kg, a ważyłam 81. Czuję się świetnie, mam dobre wyniki i jestem bardzo wdzięczna. Wysyłam do Państwa wszystkich znajomych, którzy mają problemy zdrowotne. Nie boję się efektu jo-jo, ponieważ smakuje mi tyle różnych produktów, których wcześniej nigdy nie jadłam.Żyję i smakuję życie od nowa
Badane produkty:
- grzyby
- drożdże
- candida
- jęczmień
- pszenica
- żyto
- owies
- ryż
- proso
- cukier trzcin
- kukurydza
- kokos
- daktyle
- ananas
- granaty
- szparagi
- cebula
- czosnek
- banany
- czarny pieprz
- orzechy włoskie
- orzechy pekan
- kasztany
- figi
- gryka
- burak
- szpinak
- avocado
- cynamon
- kapusta biała
- brokuły
- kalafior
- rzodkiewka
- gorczyca
- rzepa
- chrzan
- olej rzepakowy
- jeżyny
- maliny
- poziomki
- jabłka
- gruszki
- śliwki
- migdały
- brzoskwinie
- morel3
- nektarynki
- wiśnie
- herbata z płatków róży
- soczewica
- groch łuskany
- orzeszki ziemne
- fasola
- fasola zielona
- groszek zielony
- soja
- cytryny
- pomarańcze
- mandarynki
- grapefruit
- orzechy pistacjo
- mango
- klonowy syrop
- winogrona
- kakao czekolada
- herbata zielona
- papaja
- marchew
- seler
- koper włoski
- koper ogrodowy
- pietruszka
- jagody
- żurawiny
- persymona
- czarna porzeczk
- oliwki
- ziemniaki
- bakłażany
- pomidory
- tabaka
- chili
- papryka
- mięta
- bazylia
- rozmaryn
- oregano
- sezam
- kawa
- kawa bez kofeiny
- ogórki
- cukinia
- kabaczek
- dynia
- melon
- arbuz
- sałata
- karczoch
- słonecznik
- orzechy laskowe
- kiwi
- orzechy macadamia
- mięczaki
- kalmary
- krewetki
- raki
- kraby
- węgorz
- sardynki
- łosoś
- pstrąg
- sum
- śledź
- makrela
- tuńczyk
- ryba miecz
- rekin
- szczupak
- halibut
- karp
- flądra
- dorsz
- okoń morski
- okoń
- jesiotr
- sandacz
- kurczak
- jajka
- indyk
- kaczka
- gęś
- wieprzowina
- wołowina
- mleko krowie
- masło
- ser żółty
- jogurt
- baranina
- królik
- kozie mleko
- miód
- konserwanty
- aspiryna
- aspartam
- vegeta
- barwniki
- naftowe produ
- pleśń
- agrest
- bataty
- borówki
- brukselka
- ciecierzyca
- cielęcina
- cukier
- czereśnie
- dorada
- olej sojowy
- grenadier
- herbata czarna
- kalarepa
- kamut
- kapusta czerwon
- kapusta włoska
- kargulena
- kasza jaglana
- kefir
- limonka
- mintaj
- mleko sojowe
- morszczuk
- orkisz
- pasternak
- pęczak
- por
- porzeczka czerwona
- rodzynki
- seler naciowy
- ser biały
- ser kozi
- ser owczy
- sola
- sos sojowy
- szczaw
- szproty
- tilapia
- truskawki
- wino
- kakao
- olej z pestek dyni
- mleko ryżowe
- olej ryżowy
- piwo
- kofeina
- cola
- oliwa
- kolendra
- bób
- olej kukurydziany
- olej słonecznikowy
- olej z pestek winogron
- Gluten pszenny
- Kwas acetylo-salicylowy
- Kwas askorbinowy E300
- Sorbinian potasu E202
- Benzoesan sodu E211
- Para-hydroksybenzoesan metylu E 218
- Etylowanilina
- Węglan amonu E503
- Krem z kamienia nazębnego
- Lecytyna sojowa E322
- Pirofosforan sodu E450
- Alginian sodu E401
- Siarczan niklu
- Tartrazyna E102
- Erytrozyna E127
- Mączka chleba świętojańskiego E410
- Guma guar E412
- Pektyna E440
- Laktoza
- Pirosiarczyn sodu E223
- Kwas cytrynowy E330
Co wyróżnia nasze badania na
tle innych dostępnych na rynku np. IgG?
Niezwykła precyzja i niespotykana czułość
Badanie ujawnia ukryty i szkodliwy wpływ produktów spożywczych. Wykrywa wszelkie reakcje, jakie wywołuje dany produkt spożywczy.
Kompleksowość analizy
Pozwala na wykonanie analizy morfologicznej, a nie ilościowej, dzięki czemu bada cały układ białokrwinkowy, nie tylko przeciwciała klasy IgG czy IgE, a wyniki nie są zniekształcone, jak podczas testów eliminacyjnych.
Wnikliwość i wiarygodność
Wyniki są wiarygodne i dokładne, badanie ocenia siłę reakcji na dane alergeny, a nie tylko stwierdza jej występowanie. Skuteczność jest potwierdzona w centrach medycznych w Stanach Zjednoczonych, w Europie i Azji.
Efekt terapeutyczny
Pozwala wyeliminować przewlekłe stany zapalne (przyczyny chorób przewlekłych) poprzez wskazanie najbardziej odpowiednich dla danej osoby składników pożywienia.
Masz pytania lub wątpliwości?
Porozmawiaj z naszym konsultantem, który pomoże Ci dobrać odpowiedni pakiet
do Twoich potrzeb. Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach
9:00 - 17:00 (w sobotę 10:00 - 14:00)