Poradnik
31 maja 2022
Od dawna wiadomo, że kondycja skóry, włosów i paznokci odzwierciedla stan zdrowia człowieka. Na ogólny stan zdrowia, w tym także na stan włosów wpływa wiele czynników...
Do you like it?
15 grudnia 2021
Awokado to niesamowity owoc, który jest bardzo bogaty w składniki odżywcze. Jest skarbnicą zdrowych tłuszczy. Daje potężne korzyści zdrowotne.
Do you like it?
6 grudnia 2021
BIBLIOGRAFIA AA.VV. – Bagnoli L. – Mattei R. – Paolini B. – Vincenzi M. – Utilizzo di un test d’intolleranza alimentare (Cytotoxic test) nella patologia da […]
Do you like it?
9 listopada 2021
W książce „50 Osobistości Biznesu” redakcja miała przyjemność gościć wiele ważnych osobistości świata biznesu. Wśród nich znalazła się Założycielka Fundacji Medycyny Stylu Życia - Pani Julia Trawińska.
Do you like it?
26 kwietnia 2021
Szparagi to cenne źródło witamin i składników mineralnych. Mają wiele właściwości zdrowotnych i są niskokaloryczne. Zobacz dlaczego warto je jeść!
Do you like it?
26 kwietnia 2021
Ogórki - dlaczego warto je jeść? Zobacz 10 korzyści zdrowotnych ogórka! Przekonasz się, że warto wprowadzić go do codziennej diety!
Do you like it?
26 lutego 2021
Wołowina - czy warto ją jeść? Często poleca się całkowitą rezygnację z mięsa. Jednak prawdziwi smakosze wołowiny nie wyobrażają sobie życia bez zjedzenia od czasu do czasu krwistego steku, czy surowego, dobrze przyprawionego befsztyku tatarskiego. Świeża, chuda wołowina jest źródłem wielu witamin i składników mineralnych.
Do you like it?
19 lutego 2021
Soczewica ma wiele wartości odżywczych, a co za tym idzie - właściwości zdrowotnych, ale niektóre osoby muszą jej unikać.
Do you like it?
18 lutego 2021
Awokado to niesamowity owoc, który jest bardzo bogaty w składniki odżywcze. Jest skarbnicą zdrowych tłuszczy. Daje potężne korzyści zdrowotne.
Do you like it?
17 lutego 2021
Sałata jest zdrowa i smaczna. Jest w czym wybierać, bo rodzajów sałaty jest naprawdę wiele. Każda z nich jest bogata w witaminy i minerały!
Do you like it?
16 lutego 2021
Cukier i zamienniki cukru to od lat bardzo gorący temat. Producenci słodkich wyrobów szukają substancji, które mogłyby zastąpić cukier, który zyskał bardzo złą sławę.
Do you like it?
5 lutego 2021
Szpinak - jego niepozorne liście mają wiele cennych właściwości.. W tym artykule znajdziesz wszystko, co musisz wiedzieć o szpinaku.
Do you like it?
1 lutego 2021
Słonecznik to zdrowy i smaczny element codziennej diety! Pestki słonecznika są źródłem witamin (witaminy E i witamin z grupy B) i minerałów.
Do you like it?
25 stycznia 2021
Ryż stanowi jeden z głównych składników diety bezglutenowej. Biały, brązowy, dziki… Wybór jest ogromny. Zobacz wszystko, co warto wiedzieć o ryżu.
Do you like it?
22 stycznia 2021
Czarna rzepa to cudowne warzywo, pełne witamin i składników mineralnych. W prosty sposób można je przekształcić w smakowite kulinarne przysmaki.
Do you like it?
19 stycznia 2021
Gluten to białko naturalnie występujące w zbożach, w tym pszenicy, jęczmieniu i życie. Działa jak spoiwo, utrzymując jedzenie razem i dodając „elastycznej” właściwości. Jakie ma zastosowanie jako dodatek do żywności?
Do you like it?
19 stycznia 2021
Kwas askorbinowy to konserwant, przeciwutleniacz, regulator kwasowości, substancja klarująca. Czy jest bezpieczny w stosowaniu?
Do you like it?
19 stycznia 2021
Guma guar to dodatek do żywności występujący w wielu produktach spożywczych. Czy można ją stosować bezpiecznie?
Do you like it?
15 stycznia 2021
Papryka to rodzaj roślin należących do rodziny psiankowatych. Kapsaicyna (związek, który nadaje papryce charakterystyczny ostry smak) aktywuje termogenezę i przyspiesza spalanie w komórkach.
Do you like it?
20 listopada 2020
Jak odczytać wynik badania na przeciwciała wirusa COVID-19? Co może oznaczać wynik pozytywny, a co negatywny?
Do you like it?
12 listopada 2020
Przeciwciała anty-SARS-CoV-2 są wytwarzane przez układ odpornościowy człowieka zakażonego koronawirusem. To właśnie one stanowią cel testów serologicznych do diagnostyki COVID-19.
Do you like it?
28 października 2020
Każdy organizm jest wyjątkowy, ma inne potrzeby, inne mocne i słabe strony. Uwarunkowane jest to zmiennością genetyczną. Bardzo popularne są diety eliminujące konkretne produkty i narzucające jeden, “właściwy” sposób odżywiania się.
Do you like it?
19 października 2020
Czy geny warunkują występowanie wszystkich chorób? Jak badanie genetyczne może pomóc określić ryzyko choroby? Czy mamy wpływ na informacje zapisane w naszych genach?
Do you like it?
16 października 2020
Badania jakie możesz wybrać dla dziecka podzieliliśmy na 3 grupy: badania genetyczne przed ciążą; badania genetyczne w trakcie ciąży oraz badania genetyczne po urodzeniu dziecka.
Do you like it?