Poradnik - Genelab - Laboratoria Nowej Ery
FB
FB
FB

Poradnik

26 lutego 2021
Wołowina nie jedno ma imię

Wołowina nie jedno ma imię

Wołowina - czy warto ją jeść? Często poleca się całkowitą rezygnację z mięsa. Jednak prawdziwi smakosze wołowiny nie wyobrażają sobie życia bez zjedzenia od czasu do czasu krwistego steku, czy surowego, dobrze przyprawionego befsztyku tatarskiego. Świeża, chuda wołowina jest źródłem wielu witamin i składników mineralnych.
19 lutego 2021
Czy soczewica jest zdrowa?

Czy soczewica jest zdrowa?

Soczewica ma wiele wartości odżywczych, a co za tym idzie - właściwości zdrowotnych, ale niektóre osoby muszą jej unikać.
18 lutego 2021
Awokado to niesamowity owoc, który jest bardzo bogaty w składniki odżywcze. Jest skarbnicą zdrowych tłuszczy. Daje potężne korzyści zdrowotne.

Awokado – 13 korzyści zdrowotnych jakie daje nam jedzenie awokado

Awokado to niesamowity owoc, który jest bardzo bogaty w składniki odżywcze. Jest skarbnicą zdrowych tłuszczy. Daje potężne korzyści zdrowotne.
17 lutego 2021
Sałata - która jest najlepsza dla mnie?

Sałata – która jest najlepsza dla mnie?

Sałata jest zdrowa i smaczna. Jest w czym wybierać, bo rodzajów sałaty jest naprawdę wiele. Każda z nich jest bogata w witaminy i minerały!
16 lutego 2021
Co warto wiedzieć o cukrze i jego zamiennikach.

Cukier – co warto wiedzieć o cukrze i jego zamiennikach

Cukier i zamienniki cukru to od lat bardzo gorący temat. Producenci słodkich wyrobów szukają substancji, które mogłyby zastąpić cukier, który zyskał bardzo złą sławę.
5 lutego 2021
Szpinak - 16 powodów, dlaczego warto go jeść!

Szpinak – 16 powodów, dlaczego warto go jeść!

Szpinak - jego niepozorne liście mają wiele cennych właściwości.. W tym artykule znajdziesz wszystko, co musisz wiedzieć o szpinaku.
1 lutego 2021
16 powodów, dlaczego warto jeść nasiona i kiełki słonecznika!

Słonecznik – 16 powodów, dlaczego warto jeść nasiona i kiełki słonecznika!

Słonecznik to zdrowy i smaczny element codziennej diety! Pestki słonecznika są źródłem witamin (witaminy E i witamin z grupy B) i minerałów.
25 stycznia 2021

Ryż… Biały, brązowy, dziki, czyli wszystko, co warto wiedzieć o ryżu

Ryż stanowi jeden z głównych składników diety bezglutenowej. Biały, brązowy, dziki… Wybór jest ogromny. Zobacz wszystko, co warto wiedzieć o ryżu.
22 stycznia 2021
10 powodów, dla których warto jeść czarną rzepę

Czarna rzepa – 10 powodów, dla których warto ją jeść!

Czarna rzepa to cudowne warzywo, pełne witamin i składników mineralnych. W prosty sposób można je przekształcić w smakowite kulinarne przysmaki.
19 stycznia 2021
Dlaczego stosujemy gluten pszenny jako dodatek do żywności?

Dlaczego stosujemy gluten pszenny jako dodatek do żywności?

Gluten to białko naturalnie występujące w zbożach, w tym pszenicy, jęczmieniu i życie. Działa jak spoiwo, utrzymując jedzenie razem i dodając „elastycznej” właściwości. Jakie ma zastosowanie jako dodatek do żywności?
19 stycznia 2021
Jak wykorzystuje się kwas askorbinowy jako dodatek do żywności?

Jak wykorzystuje się kwas askorbinowy jako dodatek do żywności?

Kwas askorbinowy to konserwant, przeciwutleniacz, regulator kwasowości, substancja klarująca. Czy jest bezpieczny w stosowaniu?
19 stycznia 2021
Czy guma guar jest zdrowa? Zaskakująca prawda

Czy guma guar jest zdrowa? Zaskakująca prawda

Guma guar to dodatek do żywności występujący w wielu produktach spożywczych. Czy można ją stosować bezpiecznie?